Biografia

David Cardelús, fotògraf

Nascut el 1967 i criat a Barcelona, David es va especialitzar en fotografia, cinema i vídeo a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona el 1991. Els seus estudis de grau inclouen la pintura, el dibuix i l’escultura, així com la narrativa, semiòtica i comunicació. Altres cursos a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya inclouen tècniques fotogràfiques del segle XIX i la representació fotogràfica del cos humà.

Ha estat en dues ocasions finalista del Premi Europeu de Fotografia d'Arquitectura Architekturbild el 1995 i 1999, i la seva obra ha estat exposada als festivals de fotografia Photo Espanya i Primavera Fotogràfica.

Les seves fotografies del projecte de Rogers Stirk Harbour + Partners 'Las Arenas de Barcelona' van ser destacades als Civic Trust Awards 2012. Les seves fotografies artístiques i d’arquitectura van aconseguir dues mencions d'honor a les categories d’Edificis i Paisatge Urbà als International Photography Awards de 2013 patrocinats per la Lucie Foundation a Los Angeles.

Des de l'any 2004, David dona classes i conferències sobre fotografia d'arquitectura a l'escola ELISAVA de la Universitat Pompeu Fabra per als estudiants de postgrau i màster en disseny d'interiors. El curs analitza una àmplia gamma de fotografies d'arquitectura i discuteix el seu ús com a eines de comunicació en llibres, revistes i blogs.

David és l’autor d'una ponència sobre la relació entre la fotografia, l’arquitectura, la comunicació i el valor afegit presentada en públic al Congrés Internacional Inter 2016 = Fotografia i Arquitectura organitzat per la Universitat de Navarra.

És membre de la Unió de Professionals de la Imatge i Fotografia de Catalunya i actualitza constantment el seu equip fotogràfic, software i tècniques per tal d'oferir als seus clients el millor de les seves capacitats professionals.

David viu al barri de Gràcia de Barcelona.